Followers

Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Wednesday, October 7, 2009

Lagi Lauk Lunch Hari Ni

Hy semua.. sj2 nk tepek lagi gmbar lunch utk hr ni.. mmg melambak gila lauk sayur aku hari ni..ada byk mcm sayur.. kenyang sesangat hari ni.. alhmdlh..

korg cuba lah perhatikan lauk lunch aku hr ni ye :-

sayur bendi & ayam berlada potong kecik2


sayur terung


sayur bayam & sayur kubis putih yg pjg2 tu & kcg pjg bersama kubis bga

sayur kerabu mangga & sayur sio pak choy

ni lah gambar sayur keseluruhan utk lunch hari ini..

4 comments:

Mia-Ina said...

ooo..mmg fara x amik nasi langsung ye?

ok la..ada 1 tips dlm ambilan sayur-sayuran ni

boleh amik macam2

tp, ingat ....sebarang kuah misalnya sayur sambal
(kuah berminyak...jgn terlalu sgt...x elok)

pilih la sayur yg ber sup..ni baik

waktu senggang mcm ble lapar pun di cdgkan sup

salad pulak...klu nk jaga..jgn terlalu letak mayonis tau...ni ngundang kegemukan

sebenarnya makan pe pun xpe...selagi fara sihat (akak ni sakit)...exercise la 2-3 kali smeinggu..ia membantu....

POSH76 said...

wah makan sayur jer...sedapnye..i pun suke cam gini...kenyang kan....hehe

iera amiera said...

kak...just nak bg pandngn je tau...mmg ok mkn sayur je...tp akan lebihkan mkn buah...lg bagus dari mkn sayur yang bnyk minyak...bkn apa...nak dibandingkan sayur tu bnyk bhn2 tambahan..so kdg2 ukurannye sama ngn mkn nc...saya sarankan sblm mkn..akk mkn buah dulu...pastu mkn la sayur (rebus lg ok) n selang 1 jam @ lebih baru akak minum air...(suam la seeloknya)...usaha tangga kjyaan k kak....lv ya...

Farra Dhelina said...

thnx kwn2 ats nasht tu smua.. sgt berguna :)