Followers

Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Monday, September 28, 2009

Sebab Diet Ke ni??


Tengok kwn2..ni lah hasil keguguran rambutKu utk hari ni..diulangi,hari ini yehhh..bukan utk seminggu tau! tp hya 1hari..

Hbs keguguran rmbut ku ini..takutnya aku tgok..klu berterusan cenggini,alamat tak berambut lah aku..

Ada mmber ofc ckp,ni sbb atas kesan diet ku..adoyyyy..ye ke???

Korg yg diet mgalami nsb yg sama ke mcm aku ni?? help meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :(

5 comments:

Mia-Ina said...

ish...takkan diet smpai mcm ni..slh anggap ni...kebiasaan insan gugur rambut terletak pd food yg dia pilih gak...suke makan maggie kot? klu ada sejarah..ye la tue..

satu g fast food...boleh gak menguundang...termasuk masakan yg guna ajinomoto.

mcm mia msk mmg tanpa ajinomoto. Maggie sejak diet ..dh 7 bulan tinggal...NO stok maggie again

selamat mencegah dr keguguran rambut ye dik

nk sihat g...guna lah minyak kelapa dara...bgs utk rambut. ambil supplement tambahan k

Farra Dhelina said...

erm da bertaun dah xmkn maggie kak..masa diet saya cuma makan syur2 + daging + ayam lah..nasi mmg tak amik..minum pun air suam je..

ermm tak tau la cane blh gugur byk mcm ni..

o myk klpa dara eyh??ooo insylh blh la try..

thnx for sharing :)

cinta juliet zainal abidin said...

logik farra.. dulu aku punye berat 84kg. aku diet mkn pg adalah cornflakes+susu, tghr sup seperti bihun sup, ptg sekeping biskut shj..sekeping. kalau lapar antara waktu2 itu, aku mkn buah+sayur+air suam. senaman setiap hari selama sejam..berjalan shj, xlari pon. 2 bulan pastu berat aku 68kg. tp rambut aku guuuuugur..mcm yg jadi kat kau skrg. then pegi klinik, dhla kne suspek lukimia..ade la perkara lain yg xsihat sbb bdn xcukup vitamin katanya. herm. pastu dokto suro aku mkn+amek ubat. then ubat habis, badan naik sehingga la skrg. skrg nk diet balik.

aku rase bile diet, kite kurang vitamin. ape kata kau jgn ubah cr mkn, sbb dokto pun ckp diet kne juge mkn daging, ayam etc tp yg rebus2 jea. so yg perlu ditambah rasenye supliment la mcm vitamin A B C D, utk tenaga tu, fish oil etc tu kan..then beli la minyak zaitun lumur kat kepala setiap hari then bilas utk lebatkan rambut balik. pastu pakai la santan, bungkus kepala, 10 min then bilas..mungkin boleh buat dlm 2-3 kali seminggu. so kau diet tp mkn benda sihat + ada protection lain utk rambut, vitamin c, utk tulang, kuku, rejuvenate body kita..dan utk kulit juge. mungkin cara ni boleh atasi kot kan, farra.. sbb menu kau da oke rasenye..diet karbo kan..mmg xmkn nasik atau roti.

percaya atau x, aku diet 2007..rambut gugur mmg mcm sakit lukimia..segenggam-segenggam gugur..takotkan..tp sampai hrni rambut masih gugur..tp sikit2 la..mungkin vitamin masih xcukup. ni rejuvenate balik lame weik..lebih baik cepat! i think we need supliment sbb bile diet kite bergantung pd air+buah+sayur tp mungkin masih xcukup..

sbb tu aku rase takot nk diet semula..huu..tp kne gak! lg 2 minggu start. jgn risau2 k farra.. =) demi diet, kite harus tempuhi apa saja..hik

noradzlina.kamdani said...

alhamdulillah farra, akk xmengalami kejadian seperti ini..kot sbb rmbt akk ni jenis kasar skt..tu le pasal...versabo yek..smuga awk xakn mengalami kebotakan..xpun nnt g le yun nam hair care...

Farra Dhelina said...

yun nam hair care? hihi tu la.. ada terfkr jgk ni.. n now pun masih mgalamai lagi keguguran rmbuttt adushhh tension betul la kakkk :|