Followers

Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Monday, September 14, 2009

Memang Tak Makan Nasi

Tak makan nasi?ye ke?boleh ke?..hermmm ye..mmg betul aku tak mkn nasi wlu sebutir pon...emmm shian kan??tp takde lah lama dh tak mkn nasi..cuma 2bulan je baru..hehehe tp pape pun,wlu aku tak mkn nasi,aku tak rasa terseksa pun..ntah lah..mgkin panahan sisa2 baki jamu berpantang sendayu tgi yg aku mkn tu kOt..

Kalau aku mkn pun,aku akn mkn lauk pauk yg penuh sarat dgn sayur mayur! hahaha..byk gile sayur yg aku mkn..aku tau,diet aku ni tak seimbang kan?tp aku mmg bkeras jgk tak nak mkn nasi..org sekeliling aku ( family ) mmg pelik tgok cara aku mkn..hehe tp skng diorg dah biasa dh..n dah faham sangat..klu MIL prepare lauk berbuka,mesti ada 2,3 jenis sayur yg dia hidangkan..ermmm yummy!

Oleh dsebabkan aku berdiet tanpa sebarang produk lah,mmg aku tamaw amik nasi..what ever it is..mgkin aku akn mkn nasi klu aku dah mencapai target berat yg aku impi2 kan ahaks!

Atau mungkin,aku nk cuba2,amik mknan tambahan mcm HERBALIFE @ JUSTMATE 5 ke kan??aku mmg tgh sedang sibuk men"survey2..prduk ape yg terbaik antara 2 nih..ermmm akn ku fikirkan.. pape pun wat sementara nih.. "NO NO NO NO NASI" ngeeeee~

5 comments:

Kaseh said...

#HIDUP HANYA SEBENTAR#
SEBENTAR senang
SEBENTAR sedih
SEBENTAR pokai
SEBENTAR berduit
SEBENTAR ketawa
SEBENTAR lagi…
LEBARAN Aidil Fitri

Andai jemari tak sempat berjabat, andai raga tak dapat bertatap, seiring bedug yang menggema, seruan takbir yang berkumandang, kuhulurkan salam menyambut hari raya Aidil fitri, jika ada kata serta khilafku membekas lara, mohon maaf Zahir dan batin..

Kaseh
(http://Transformasi2009.blogspot.com)

Cik Adek Manes said...

dear..

klu u dh bejaye kurangkan 18kg without sebarang pill / slimming product, nape now u decide nak consume plaks..??
just teruskan je cam ape yg u dh wat skang.. one more thing, workout also is a must.. i pOn cam u gaks tak amek nasi.. but I replaced ngan roti wholemeal / wholegrain.. tetiap hari mmg mkn sayur + buah ngan byk..

btw, congrats on your weight loss.. 18kg sangattt byk tue.. keep it up yea til u reached the target..

blogresipi said...

Wow, 18 kgs kira sangat banyak dah tu sister. Why not consider juga Nutrimeal dari Usana. :)

cinta juliet zainal abidin said...

aku rasa xpyhla amek produk2 slimming sbb sbnrnye boleh jea kite diet secara sihat kan. cume ape yg perlu adalah beli suppliment pil mcm vitamin A B C D tu utk cukupkan nutrisi. xgitu?

aku terus jadi followers ni..haha

Farra Dhelina said...

hehe..bagus2..caiyok2.. yg penting kena kuat semangt.. n ada target bpe nk loss ;)